הרצאות, סדנאות ויעוץ לחברות ואירגונים בתזונה נכונה ואורח חיים בריא
צביה שניאק חממי - דיאטנית קלינית
-
צביה שניאק חממי, דיאטנית קלינית, מרצה בכירה ומנחת סדנאות בנושא תזונה נכונה, ירידה במשקל ואורח חיים בריא כבר 27 שנים.
-
מנטורית לקידום בריאות בחברות וארגונים - ניסיון עשיר מעל 100 חברות בישראל.
-
זוכת התואר מרצת השנה 2018.
החזון של צביה בהרצאות ובסדנאות הוא לקחת מידע תזונתי, מדעי, מעודכן ומהימן ולהנגיש אותו לקהל הרחב "בגובה העיניים" בצורה ברורה, פשוטה, פרקטית וקלה ליישום בכדי לשפר את הבריאות ואיכות החיים.
צביה מרצה ומקדמת פרויקטים של אורח חיים בריא מול קהלים רבים ומגוונים: רופאים, אחיות, אנשי הייטק , סוהרים, גמלאים, מבוגרים, בני נוער, וילדים. ההרצאות ניתנות "בגובה העיניים" של הקהל ומותאמות באופן ייחודי לקהל הן מבחינת התכנים והן באופן העברתם.
מרצת השנה
לשנת 2018
בית ציוני אמריקה
נובמבר 2018
זו כבר עובדה - עובדים בריאים יותר מאושרים ויותר פרודוקטיביים
אנו חיים בעידן של שפע ופיתויים ומנהלים אורח חיים יושבני, כך מגיפת ההשמנה צוברת תאוצה של ממש, ואיתה גם המחלות הנילוות (סוכרת, שומנים בדם, לחץ דם גבוה, מחלות לב וכלי דם, כבד שומני וכו').
תהליך של "הבראה ארגונית" והכנסת אורח חיים בריא לחברות רבות הינו תהליך מתבקש בעידן שבו אנו חיים.
חווית העובד חיובית מאד על כך שהארגון דואג לבריאותו ומקדם עבורו אורח חיים בריא - זה כלל לא מובן מאליו בעיני העובדים.
תזונה נכונה היא הרבה מעבר לירידה במשקל, תזונה נכונה היא בריאות נפשית ופיזית, מוטיבציה לקום בבוקר
העצמה בביטחון העצמי, אנרגיה לפרקי זמן ממושכים והרגשה טובה.
בני האדם פועלים בצורה הדדית, השקעה ודאגה לעובדים מצד המעסיק תוביל לכך שהעובדים ירצו לרצות את המעסיק.
ארגונים וחברות אשר משקיעים בבריאות עובדיהם גורמים לתחושת הודיה מצד העובדים ובאופן בלתי מודע העובדים בארגון הופכים לפרודוקטיבים ושמחים יותר, ומי לא רוצה ארגון יעיל ומאושר?
בתור מעסיק חשוב לך שהעובדים שנמצאים בחברה ישקיעו בה כמה שיותר. המוטיבציה להשקיע מצד העובדים היא לאו דווקא על ידי תמריצים כספיים כפי שחברות רבות חושבות. לפי מחקר שביצע פרופ' דן אריאלי ועמיתיו מאינטל התקבלו תוצאות מפתיעות
במחקר זה הוכח שמילה טובה ותמריץ מילולי, מעלים את ביצועיהם של העובדים יותר מאשר תמריץ כספי.
כלומר תחושת דאגה שיוצר הארגון או החברה כלפי העובדים יעילה יותר מאשר בונוס כספי.
ניתן לחבר את שתי המסקנות שדיברנו עליהן, עובדים בריאים ויעילים ויצירת תחושת דאגה ובכך להשקיע בעובדים בצורה שתהיה
אפקטיבית ומשמעותית עבורם.
אז איך גורמים לזה לקרות?
שלב ראשון - העלאת המודעות לאורח חיים בריא. זאת ניתן לעשות על ידי מתן הרצאות העשרה, השראה ומוטיבציה לכלל עובדי החברה בנושאים מגוונים הקשורים לאורח חיים בריא. כאשר ניצור אצל העובדים את ההבנה של חשיבות אורח החיים הבריא נוכל להמשיך לשלב הבא.
שלב שני - הנגשת בריאות. זאת על ידי מתן ייעוץ מקצועי למטבח המשרדי הן מבחינת המזונות הנרכשים והן מבחינת עיצוב המטבח. התהליך של יעוץ למטבח בריא כשלעצמו משפיע לחיוב על האכילה הלא מודעת של העובדים ומשפר את בריאותם.
ניתן לעשות זאת גם באופן אסתטי אשר תואם את אופי הארגון או החברה וכך להתאים אישית לכל ארגון או חברה את הדרך הנכונה עבורה לעבור את התהליך.
על מנת שנוכל לשמר את הקיים חשוב לתזכר את העובדים באופן נעים וחיובי להתמיד בתהליך ומשם הצורךבשלב השלישי -
תליית שילוט ברחבי החברה שמטרתו לעודד פעילות גופנית במהלך יום העבודה ולעזור בבחירות תזונתיות נכונות יותר.
כאשר חברה או ארגון עובר יחד תהליך חיובי והדרגתי נוצרת תחושת הרמוניה מלכדת בין כל עובדי החברה כך שהרגשתם בסביבת הארגון משתפרת ונוצרת אצלם קונוטציה חיובית כלפי הארגון שמשקיע בעובדיו.
ההמלצה הגדולה והמשמעותית ביותר ממני היא לא לוותר על הנחיית סדנאות החוויה שבהרזיה - סדנאות בוטיק לאורח חיים בריא ולירידה במשקל. הליווי בסדנה הוא אישי ואינטימי כך שהתהליך אפקטיבי יותר ואף נוצרות חברויות מקסימות בין משתתפי הסדנה אשר מוסיפות לאטמוספירה החיובית בארגון.
ראיונות בתוכניות בוקר בנושא תזונה בריאה
ההרצאות המבוקשות ביותר לעובדים בחברות ואירגונים
בין לקוחותיי