top of page

מתכון לסלט עדשים שחורות ובטטה

עודכן: 14 במאי

סלט שהוא סופר פוד של ממש. סלט עדשים שחורות ובטטה.

זאת דוגמה נהדרת לסלט שהוא קל להכנה, טעים וחגיגי והינו חגיגה אמיתית של בריאות.

העדשים השחורות מכילות חלבון מן הצומח, פחמימות מורכבות ועשירות בסיבים תזונתיים מסיסים שמסייעים באיזון רמות הכולסטרול והסוכר בדם. הן גם מהוות מקור נפלא לחומצה פולית, ברזל, מגנזיום, אבץ וויטמין B1.

והבטטה עשירה גם היא בערכים תזונתיים רבים כמו בטא קרוטן, ויטמינים מקבוצת B ועוד ויטמינים ומינרלים נוספים.

לכל השפע הזה נוספים גם הירקות העליים והאגוזים שמשדרגים את הערכים התזונתיים עוד יותר.


סלט עדשים שחורות ובטטה
סלט עדשים שחורות ובטטה

מתכון לסלט עדשים שחורות ובטטה:


החומרים:

3 בטטות בינוניות

2 כוסות עדשים שחורות

ירוקים: פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, כוסברה, בזיליקום ועירית - תבחרו את מה שאתם אוהבים :)

אפשרי: קשיו או פקאן טבעי


לרוטב:

מיץ מלימון סחוט

חומץ בלסמי

שמן זית

מלח

סילאן (מעט)


אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות.

  2. את קוביות הבטטות מסדרים בתבנית אפיה, משפריצים עליהן מעט שמן זית ומלח ואופים בתנור בחום של 180 מעלות בסביבות 20-30 דקות או עד להתרככות. אפשרות נוספת היא לאפות אותן בתנור נינג'ה גריל.

קוביות בטטה אפויות
קוביות בטטה אפויות

3. את העדשים שוטפים היטב במסננת ואז מבשלים בסיר עם מים. 2 כוסות עדשים מבשלים בסיר עם 3 כוסות מים. לא מומלץ להוסיף יותר מים כי אז הפיגמנט השחור יעבור למים (וחבל). בהתחלה מחממים על אש גדולה עד למצב של רתיחה ואז מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש בינונית עד קטנה עד שהעדשים סופגות את כל המים בסיר ומתרככות (אבל לא מתפרקות). אם חסר מים - תוסיפו.


העדשים השחורות מתבשלות בסיר
העדשים השחורות מתבשלות בסיר

4. כעת קוצצים ירוקים: אפשר להוסיף פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בצל ירוק, בזיליקום ועירית - מה שאתם אוהבים.


פטרוזיליה קצוצה
פטרוזיליה קצוצה

בצל ירוק קצוץ
בצל ירוק קצוץ

נענע קצוצה
נענע קצוצה

מערבבים את הרכיבים
מערבבים את הרכיבים

5. ניתן להוסיף פקאן או קשיו טבעיים - לחתוך ולהוסיף.

6. לתבל ברוטב - לפי הטעם.


בתיאבון!



למתכונים נוספים לחצו כאן



הכותבת היא צביה, דיאטנית קלינית, מרצה בכירה ומנחת סדנאות "החוויה שבהרזיה" לירידה במשקל ולאורח חיים משנת 1997.


 





Commentaires


bottom of page