top of page

איך תשמרו על תזונה נכונה במהלך חופשה בבית מלון

עודכן: 14 במאי



עונת החופשות והמלונות התחילה.

איזה כיף :)

מלונות הם אחד מהמקומות המפנקים ביותר לנפוש בהם: יש בהם שפע של אוכל טעים וזמין, הרבה זמן חופשי והרבה פינוקים מסביב לשעון.

אבל, מסתבר שדווקא מכל מה שכיף בבתי מלון הרבה אנשים חוששים.

"אני נוסעת לבית מלון וממש מפחדת לעלות במשקל" - הוא אחד המשפטים הכי נפוצים שאני שומעת בימים אלה של תחילת עונת הנופשים.

ולכן, החלטתי לפנק אתכם במדריך המקיף שבזכותו תוכלו גם להנות ולהתפנק בבית המלון וגם לא לעלות במשקל.


יאללה, מתחילים!


קודם כל ולפני הכל: שנו גישה!

מכירים את הרשתות של המלונות שממותגות כמלונות בריאות ומבטיחות לנו ארוחות בריאות, חוגי ספורט ונופים מרגיעים?

מסתבר שעל כל הטוב הזה אנשים מוכנים לשלם הרבה מאד כסף. המיתוג של הבריאות משכנע הרבה אנשים לפתוח את הארנק.

אבל רגע, מי אמר שחייבים לשלם כל כך הרבה כסף כדי להנות מחופשה בריאה?

שנו גישה! כל חופשה בכל בית מלון יכולה להפוך לחופשה בריאה ומפנקת אם רק תחליטו כך.

אז איך נהפוך כל חופשה בבית מלון לחופשה בריאה?

ארוחות בריאות - בכל חדר אוכל בבית מלון השפע המוצע הוא אדיר.

זאת לגמרי החלטה שלנו והבחירה היא רק בידיים שלנו לבחור מה וכמה לשים בצלחת.

כשבוחרים בריא אוכלים בריא!

ספורט - בנופש יש לנו המון זמן פנוי. הבחירה מה לעשות עם הזמן הפנוי נמצאת בידיים שלנו.

זאת יכולה להיות הזדמנות נפלאה לעשות ספורט במהלך ימי הנופש.

כמעט בכל בית מלון יש חדר כושר, בריכה, דשא ובחלק מבתי המלון יש אפילו שיעורי יוגה, פילאטיס וכדומה - נצלו את הזמן הפנוי והמתקנים שעומדים לרשותכם כדי לעשות ספורט במהלך ימי הנופש שלכם.


אחד האתגרים המשמעותיים בנופשים בבית מלון הוא הבופה בחדר האוכל.

השפע בחדר האוכל מבלבל אתכם?

קבלו ממני 5 טיפים מנצחים לארוחת בוקר טעימה, בריאה ומהנה בחדר אוכל בכל בית מלון בלי לעלות במשקל:



1. בארוחת בוקר שמוגשת בבופה, קודם כל חפשו את הצלחות הקטנות.

אכילה בצלחת קטנה תגרום לכם לאכול כמות קטנה יותר של אוכל מבלי שתשימו לב.


2. אל תתנו לשפע לבלבל אתכם.

בופה בחדר אוכל בבית מלון מציע מגוון מאד רחב של מאכלים. זה לא אומר שאנחנו צריכים לאכול את כולם. אל תעשו את הטעות הנפוצה שעושים רוב האנשים: לוקחים את הצלחת ומעמיסים מכל מה שיש בבופה בלי לתכנן ולחשוב - ואז הם מגיעים לשולחן עם 2 צלחות גדושות באוכל שלא בהכרח רצו ותיכננו לאכול ואז - אוכלים אותו. לכן, קחו את הצלחת שלכם, טיילו סביב הבופה, תראו מה יש בבופה, תחשבו טוב מה אתם רוצים לאכול, הקשיבו לעצמכם: מה באמת מתחשק לכם לאכול (אל תאכלו אכילה עם העיניים אלא אכילה מתוך הקשבה לעצמכם) ורק אחרי ההקשבה, החשיבה והתכנון תרכיבו לעצמכם צלחת מנצחת אחת של אוכל שאתם רוצים לאכול. כך תהנו מאוכל שאתם באמת רוצים לאכול ועדיין תגבילו את כמות האוכל - צלחת אחת מספיקה לנו כדי לשבוע ולהנות מהארוחה.


3. צלחת מנצחת מכילה שליש עד חצי מהנפח שלה - ירקות.

אכילה של צלחת מנצחת מאפשרת לנו להנות ממנת ירקות שתורמת לנו שפע של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים ב"מחיר קלורי" נמוך במיוחד. צלחת כזאת שופעת בריאות, מעלה את תחושת השובע שלנו בצורה משמעותית ומכילה מעט קלוריות. רווח כפול בקלי קלות :)


4. שבו כמה שיותר רחוק מהבופה.

אחרי שהרכבתם לעצמכם צלחת מנצחת, בחרו מקום ישיבה שיהיה כמה שיותר רחוק מהבופה. אנשים שיושבים קרוב לבופה רואים כל הזמן את האנשים סביבם ניגשים אל הבופה ומעמיסים אוכל. המראה הזה מקבע אצלהם במוח את הגישה וההבנה שזה נורמלי לקום שוב ושוב ולקחת עוד אוכל. ואז הסיכוי שגם הם ייגשו לבופה וייקחו עוד מנות עולה בצורה משמעותית. ככל שנשב רחוק מהבופה ונאכל לאט ובנחת בלי הסחות דעת, עולה הסיכוי שנסתפק באכילה של צלחת אחת ולא יותר.


5. תאכלו לפי מידת הרעב שלכם.

(זוכרים, אוכלים עם הקשבה ולא עם העיניים)

הרבה אנשים מזמינים בבית מלון רק ארוחת בוקר או ארוחת בוקר וערב ואז הרבה פעמים אני שומעת אנשים שאומרים: "בואו נאכל בארוחת הבוקר הרבה אוכל כדי שנהיה שבעים למשך כל היום." חברים יקרים, זה לא עובד ככה! האוכל שתאכלו בארוחת הבוקר יתפנה מהקיבה שלכם בתוך כמה שעות בכל מקרה ואז תהיו רעבים שוב. אם הפרזתם באכילה עודפי האוכל יהפכו למסת שומן ויגרמו לכם לעליה במשקל - מיותר. צאו מחדר האוכל בתחושת שובע נעימה ולא בתחושת התפוצצות. כשתהיו רעבים שוב במשך היום תאכלו את הארוחה הבאה בכיף ובהנאה.


ומה קורה בין הארוחות?

אם אנחנו מרגישים רעב בין הארוחות, הרבה פעמים נמצא את עצמינו מטיילים בעיר וכשנחוש רעב מה שיהיה זמין עבורינו הוא גלידות, פיצות ושאר מאכלי רחוב נפוצים.

כדי שלא נתפתה למאכלי הרחוב אני תמיד ממליצה להתארגן עם מזון שניתן לקחת בתיק ולאכול בקלות כמו פירות טריים קשים ושטופים, פירות יבשים ומגוון אגוזים ושקדים שיכולים להיות אפשרות נהדרת לארוחות הביניים.

מזונות כאלה כדאי להחזיק גם בחדר בבית המלון לשעות שבין הארוחות בחדר האוכל למקרה שנהיה רעבים.


האם כדאי ללכת לבית מלון שבו "הכל כלול"?

"שילמתי כל כך הרבה כסף אז אני צריכה לאכול כדי להצדיק את התשלום :)"

מכירים את הגישה הזאת?

אז בדיוק בגללה אני מעדיפה ללכת לבתי מלון במתכונת רגילה.

במלונות "הכל כלול" בדרך כלל אנשים אוכלים הרבה יותר ממה שהם רגילים.

ורגע לפני שאתם טועמים מהכל במלונות "הכל כלול" אני רוצה להזכיר לכם שגם אם שילמתם הרבה כסף על "הכל כלול" תזכרו שלרדת במשקל עולה עוד יותר כסף. ויותר מכך, לעליה במשקל יש גם מחיר בריאותי שיקר מכל תשלום שהוא.


חופשה נעימה ובריאה!



טסים לנופש בחו"ל? מוזמנים לקרוא את המדריך המלא: איך לטייל בחו"ל ולא לעלות במשקל - לחצו כאן



למגוון ההרצאות שלי בנושאי תזונה לחצו כאן


 

הכותבת היא צביה דיאטנית קלינית, מרצה בכירה ומנחת סדנאות "החוויה שבהרזיה" לירידה במשקל ולאורח חיים בריא משנת 1997









פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page