top of page

פירות - כמה סוכר יש בפירות, מיצי פירות, שייק ירוק ועוד

עודכן: 15 ביוני

פירות.

הם צבעוניים, עסיסיים, טעימים ומרעננים.

הם שופעים בוויטמינים ובמינרלים, בסיבים תזונתיים ובנוגדי חמצון לרוב - ממש חגיגה של עושר תזונתי.

מעבר לכך הם גם חגיגה לחיך בזכות טעמם המתקתק. אנשים רבים מכנים אותם "ממתק מן הטבע" והם אכן כאלה.

ולמה ממתק?

כי טעמם המתוק נובע מהסוכר שהם מכילים: הפרוקטוז שהוא סוכר הפירות.

ואל תתנו לעובדה שמקור הסוכר מהפרי לבלבל אתכם. זה עדיין סוכר ולכן ההשפעות שלו על גופינו דומות מאד לסוכר הרגיל שכולנו מכירים.

אני מאד אוהבת לשלב את הפירות באכילה היומיומית שלנו כקינוח, כמנות ביניים או כשבא לנו משהו מתוק.

פירות תמיד יהיו עדיפים על פני כל ממתק אחר בזכות כל היתרונות שציינתי.


בכתבה הבאה אסביר הכל על פירות - כמה סוכר יש בפירות, מיצי פירות, שייק ירוק ועוד



אבל - וזה אבל גדול - העדיפו את הפירות בצורתם הטבעית כפי שיצר אותם הטבע: פירות נועדו לאכילה ולא לשתיה.

בשנים האחרונות התחיל טרנד חדש של מיצים ושייקים של פירות שנמכרים בכל פינה. השייקים הללו משדרים לכולנו אוירה של בריאות.

אז רגע לפני שאתם מסתערים על כוס שייק כזה ומרגישים הכי בריאים שאפשר תוך כדי לגימת כמות עצומה של סוכר, אני ממליצה לכם לצפות בסרטון הבא שבו אני מסבירה בפירוט למה תמיד עדיף לאכול את הפירות כפי שהם ולא לשתות אותם.

ואם בכל זאת חשקה נפשכם בכוס שייק בריאות מרענן, קבלו מתכון נפלא לשייק שכזה שמכיל רק מנת פרי אחת וניתן להכין אותו בקלות.


שייק ירוק - מתכון:


החומרים:

1-2 עלי חסה (אפשר גם סלרי, פטרוזיליה, עלי תרד)

כמה עלי נענע

1 מנת פרי (כפי שמפורט בטבלה מטה)

קרח

כף זרעי צ'יה או 6 שקדים או 3 אגוזי מלך או 4 פקאן או 4 קשיו

מים (רק אם חייבים אז רבע כוס חלב או משקה חלב ללא תוספת סוכר וממתיקים מלאכותיים)


אופן ההכנה:

לצורך ההכנה דרוש בלנדר זכוכית חזק.

מניחים בתוך הבלנדר את כל המצרכים ומערבלים עד שהופך למרקם קטיפתי.

לרוויה!


הערה: הנוכחות של השומן הבריא (צ'יה/ שקדים/ אגוזי מלך/ פקאן) חיונית וחשובה מאד מכיון שבפירות יש גם ויטמינים שמסיסים בשומן וללא נוכחות של שומן בשייק הגוף שלנו לא יספוג את הוויטמינים הללו.


שייק ירוק
שייק ירוק

כמה סוכר יש בפירות?

כפי שאמרנו פירות הם "ממתקים מן הטבע" בזכות תכולת הסוכר שבהם.

אז כמה סוכר יש בפירות?

האם כמות הסוכר בפירות קשורה לטעם שלהם? לצבע שלהם? לגודל שלהם?

בסרטון הבא תקבלו את כל התשובות וגם תראו כמה נתונים מפתיעים במיוחד...




רוצים לדעת מה הוא גודל מנת פרי אחת? הכנתי בשבילכם רשימה מפורטת כאן למטה.

(קל להסביר את הכמות לפי גודל אגרוף של אישה. מנת פרי צריכה להיות זהה בגודלה לגודל של אגרוף של אישה)

בכל מנת פרי יש 4-5 כפיות סוכר ששמו פרוקטוז


1 מנת פרי = 100 גרם פרי, לדוגמא:


1 תפוח עץ קטן

1 אפרסק

1 נקטרינה

1 תפוז

1 בננה

1-2 קלמנטינות

1-2 קיווי

2-3 משמשים

2 שזיפים

1 כוס דובדבנים

1 כוס תות שדה

1 כוס ענבים

1/2 מנגו

1-2 כוסות קוביות אבטיח

1-2 כוסות קוביות מלון

1 תמר מג'הול

2 תמר דקל נור


בתיאבון!



למתכונים נוספים: https://www.zviadiet.co.il/recipes


אוהבים מתכונים בסרטונים? הצטרפו לערוץ היוטיוב שלי:


הכותבת היא צביה דיאטנית קלינית, מרצה בכירה ומנחת סדנאות בנושא תזונה נכונה ואורח חיים בריא משנת 1997


 








פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page