חג הפסח הוא חג המצות. ואכן, אכילת המצות בפסח היא האתגר הגדול ביותר בחג הזה.
מצות הן מזון חסר סיבים תזונתיים, דחוס, חסר נוזלים, עתיר פחמימות ועתיר קלוריות - ומכאן ההשפעה שלהן על תפקוד מערכת העיכול (עצירות, גזים, כאבי בטן וכיו"ב) ועל המשקל.
בכתבה הבאה אתן לכם טיפים ששווים זהב על רעיונות למה אפשר לאכול במקום מצה בפסח ועוד כמה טיפים מנצחים שיעזרו לכם לעבור את הפסח בקלות ובלי המחירים הנלווים לאכילת המצות.
בפסח המצות הן אתגר בפני עצמו - גם לגזרה (הידעתם שמצה אחת שווה בכמות הקלוריות שלה ל 2 פרוסות לחם ומשביעה הרבה פחות) וגם לבטן (המצה הדחוסה, היבשה ודלת הסיבים התזונתיים גורמת לגזים, כאבי בטן ועצירות).
אכילת מצות במשך שבעה ימים רצופים היא אתגר משמעותי גם למערכת העיכול וגם למשקל.
הנה טיפים מנצחים שיעזרו לכם לעבור את חג הפסח בהצלחה:
לא חייבים לאכול מצה בכל ארוחה. מאד עדיף שלא. יש גם פחמימות אחרות שמתאימות לפסח.
ניתן להשיג בכל סופר גם מצה מחיטה מלאה שעשירה בסיבים תזונתיים שתעזור הן לתחושת השובע והן להימנע מעצירות.
מי אמר שמצה טעימה רק עם שוקולד למריחה? תתפלאו! היא טעימה גם עם קוטג', גבינה לבנה ואבוקדו.
אם לכל אכילת מצה תצמידו אכילת ירקות תעשו טוב גם לבטן שלכם וגם לגזרה.
בגלל אכילת המצות הדחוסות והיבשות בפסח חשוב במיוחד להרבות בשתיית מים.
תוכלו למצוא תחליף מצוין למצות בחנויות טבע ובחלק מהסופרים המוכרים: פריכיות כוסמת ירוקה.
ואם אתם מוכנים להשקיע 5 דקות הכנה, תקבלו תחליף מושלם למצה שאני גיליתי בפסח לפני כמה שנים ומאז אני נהנית ממנו במהלך כל השנה מרוב שהוא טעים, בריא ומוצלח. מוזמנים לנסות תחליף למצה שהוא טעים, בריא, דיאטטי וקל להכנה - טורטיה מכוסמת ירוקה - מתכון מ 5 מצרכים ב 5 דקות הכנה המתכון המלא בסרטון הבא - מה אפשר לאכול בפסח במקום מצה - קבלו מתכון מדהים לטורטייה מכוסמת ירוקה:
כוסמת נחשבת לאחד הדגנים הכי בריאים.
כוסמת עשירה בויטמינים ומינרלים, בנוגדי חמצון ובסיבים תזונתיים מסיסים שעוזרים בהפחתת רמות הכולסטרול הרע (LDL) בדם, מעכבים את ספיגת הסוכר מהמזון ובכך תורמים לאיזון רמות הסוכר בדם.
כוסמת ירוקה היא כוסמת שלא עברה קליה בחום (בניגוד לכוסמת החומה) אלא עברה תהליך ייבוש טבעי ולכן הערכים התזונתיים שבה נשמרים והם גבוהים יותר משל הכוסמת החומה.
הרבה אנשים לא אוהבים לאכול כוסמת בגלל הריח האופייני שלה.
חשוב לציין שהריח הזה נוצר בקלייה ולכן הוא קיים רק בכוסמת החומה שעוברת קלייה. לכוסמת הירוקה אין ריח בכלל.
כלומר לכוסמת הירוקה יש שני יתרונות משמעותיים בהשוואה לכוסמת החומה:
הערכים התזונתיים שלה גבוהים יותר מהכוסמת החומה.
לכוסמת הירוקה אין את הריח שאופייני לכוסמת החומה.
כוסמת כשרה לפסח לאוכלי קטניות והטורטיה הנפלאה הזאת בריאה, טעימה, קלה להכנה ודיאטטית.
מתכון נפלא מ 5 חומרים בלבד ב 5 דקות.
הכמות למתכון המלא הזה מכילה רק 100 קק"ל.
המתכון מתאים גם לטבעונים.
המתכון מתאים לפסח לאוכלי קטניות ומצוין גם כמזון בריא, טעים, משביע ודיאטטי לכל השנה.
וקבלו טיפ מנצח: הכינו כמות גדולה של טורטיות והקפיאו! ובכל פעם שתרצו לאכול תוציאו מנה ותפשירו.
טורטיה מקמח כוסמת ירוקה היא תחליף נהדר למה אפשר לאכול במקום מצה בפסח.
מתכון לטורטייה מכוסמת ירוקה
החומרים:
2 וחצי כפות קמח כוסמת ירוקה (אפשר לשים במקום קמח עדשים כתומות)
מים
קורט מלח
זעתר
שמן זית
אפשר גם לתבל עם אבקת שום
אופן ההכנה:
1. שופכים לקערה את הקמח כוסמת ירוקה
2. מוסיפים מעט מים, מערבבים וממיסים את הקמח עד לקבלת מרקם כמו של טחינה או יוגורט
3. מתבלים במלח ובזעתר
4. מטגנים קלות על מחבת טפלון משומנת קלות.
בתיאבון!
למתכונים נוספים היכנסו: https://www.zviadiet.co.il/recipes
לכתבה המלאה על איך לעבור את פסח מבלי לעלות במשקל: https://www.zviadiet.co.il/post/טיפים-מנצחים-כיצד-לעבור-את-חג-הפסח-מבלי-לעלות-במשקל
הכותבת היא צביה דיאטנית קלינית, מרצה בכירה ומנחת סדנאות "החוויה שבהרזיה" לירידה במשקל ואורח חיים בריא 26 שנים
Comments